Vreedzame school

Op onze school gaan we positief met elkaar om. We maken onderscheid tussen wie je bent en wat je doet. We koesteren diversiteit en lossen conflicten vreedzaam op.

Vier basisregels

Heldere regels zorgen voor houvast en een veilige omgeving. Op De Kleine Vliegenier hanteren we 4 vreedzame regels. Daar komen ze!

1: We lopen en bewegen rustig in de school.

2: We zijn aardig en respectvol tegen elkaar.

3: We helpen elkaar als dat kan en hulp nodig is.

4: Samen houden we alles netjes en schoon.

Minder ruzie, meer speelplezier!

De woorden vervelend en vervelen lijken verdacht veel op elkaar. Dat is niet voor niets. Bied een kind genoeg uitdaging en ruzies veranderen in speelplezier. We hebben een fantastisch mooi schoolplein. Mocht er ruzie zijn, treden leerlingen uit de hoogste groepen op als mediatoren om de boel vreedzaam op te lossen. Heel leerzaam. Ook voor later. Want tja, conflicten horen nou eenmaal bij het leven.

Verdraagzame wereldburgers

De Kleine Vliegenier is een Protestants Christelijke school. Tegelijkertijd staan we open voor de geloofsovertuigingen van anderen. We vieren kerst, maar ook het offerfeest. Iedereen is anders met andere gebruiken en opvattingen. Een belangrijke basis voor verdraagzame wereldburgers.

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Lees meerDoorgaan